IN ENGLISH
MYSPACE
KristianBugge
Warning: Use of undefined constant cmd - assumed 'cmd' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/a/4/kristianbugge.com/httpd.www/gammel2016/dan.php on line 255

Velkommen!

Tag et kig rundt, f.eks er der en udbygget diskografi med masser detaljer og smagsprøver på udgivelser, pressebilleder, kalender o.m.a.
God fornøjelse!EN TIMES TRADITIONEL MUSIK FRA DANMARK - PRÆSENTERET PÅ ENGELSK!
"What's Cooking Folks?" er en programserie fra RADIOFOLK.DK hvor internationale musikere fra mange forskellige lande præsenterer noget af det mest spændende roots-, folke- and traditionsmusik, noget af hvad der foregår i deres hjemlande netop nu. I denne udgave har jeg fået lov at være vært og jeg har valgt at fokusere på hvad der rører sig i den mere traditionelle side af det danske folkemusikmuljø. Jeg håber I vil have ligeså meget glæde af denne musik, som jeg havde med at udvælge det.
Følg linket her, der kan både lyttes "Stream on Demand" eller som Podcast!
What's Cooking Folks?

----------------------------------
Ny musik frisk fra studiet!
Vi har været i studiet hos David Lange og indspillet de første numre til en ny plade med trioen "3 fiddlers, 3 traditions"! Lyt med på de første første råmix allerede nu, via Soundcloud Trioen vil kunne opleves live i Danmark til februar 2017!!!

----------------------------------​

Tusind tak til FolkWorld for den flotte anmeldelse af vores Lydom, Bugge & Høirup trio cd "Gangspil", den er vi rigtig glade for!
Læs med her: www.folkworld.eu/59/e/cds3.html

Cd'en er udgivet af Go Danish Folk Music!

----------------------------------
JENSEN & BUGGE + HØIRUP nomineret til "Årets Traditionspris" ved Danish Music Award 2015!!! Trioen har i sommers udgivet den nye cd,  "Slid din tid" påpladeselskabet Go Danish Folk Music. Priserne uddeles ved den store prisfest i København lørdag den 28. november 2015 i
det nyåbnede folkehus Absalon på Vesterbro. Alle er velkomne!
Se mere her!
----------------------------------
Den nye BALTIC CROSSING cd: "The Tune Machine" udgivet på www.gofolk.dk som en del af fejringen af bandets 10 års jubilæum! Find pladen på www.folkshop.dk

Pladen har allerede høstet mange flotte anmeldelser og er udnævnt til ALBUM OF THE MONTH on BBC Radio 3's World on Three, July 2015!

Baltic Crossing – The Tune Machine (Go’)
"This is an album like none other you’ve ever heard before. You’ll think I don’t know you well enough to say that, but I’m pretty confident, nevertheless. Five musicians – two Finns, two Danes and one Brit – use the instruments and music of Scandinavia to, as far as I can tell, have about the best possible time you
can ever think of having. The musicians’ spirit and their ability is infectious, poignant, and invigorating. Sometimes, especially in the world of folk music, we forget that irony and sarcasm don’t have to be the only serious emotions left to us. Case in point, this disc is an absolute, unbridled joy."
— Glen Herbert, www.singout.org

----------------------------------
Stor prishøst ved Danish Music Award FOLK 2014!

Både prisen for "Årets Folk Album" (for pladen "Kaffepunch") og "Traditionsprisen" ved DMA FOLK 2014, gik til HABADEKUK!

Vi er utrolig stolte og beærede og sender en varm tak til jer alle for den store støtte og interesse vi møder derude! Hav en dejlig juletid og godt nytår til vi ses igen!


- mange flere billeder fra den store festaften her! og se FolkDanmarks artikel her!
Samme aften havde jeg den glæde at spille med i "DMA Folk Allstars Dance Band" sammen med Mette Kathrine Jensen på harmonika, Sonnich Lydom på harmonika og mundharper, Anders Ringgaard på basun, Malene D. Beck på klaver & Morten Alfred Høirup på guitar.

Vi håber at bandet i den kommende tid vil blive booket til at spille på nogle af sommerens og efterårets festivaler rundt i landet, og hvorfor ikke også i udlandet. - her kan du høre hvordan det lød! 

----------------------------------
Jeg er utroligt stolt, glad og spændt over at vores nye Habadekuk plade, 

"Kaffepunch" er blevet nomineret som Årets Folk Album ved Danish Music Award 2014! HABADEKUK er ligeledes nomineret til den prestigefulde Traditions Pris! og duoen JENSEN & BUGGE er nomineret i kategorien Årets Musiker!

Jeg glæder mig vildt til den store musikfest i København den 29. november! Jeg har fået lov til at lede årets DMA All Stars Band vi skal spille og feste med en rigtig god gang traditionel Thymusik og så finder vi alle ud af hvem der får lov at tage priserne med hjem. Følg med her og kryds alle fingre!!!!

----------------------------------
Festival- og sommertid er over os!
Skagenfestivalen har netop tildelt Habadekuk Den Danske Folkemusikpris 2014! Se billederne her!
Jensen & Bugge spillede årets festival-kirkekoncert i den smukke Skagen Kirke og der var stuvende fuldt, det var en skøn og meget varm oplevelse! - se billeder og video her!
Besøg kalenderen for oversigt over de kommende festivaler oma..
Rigtig god sommer!!!

----------------------------------
Tre nye plader er indtil videre udgivet i år 2014:
Habadekuk - "Kaffepunch" og Dwight Lamb, Jensen & Bugge - "Live in Denmark 2013 - part two"
Baltic Crossings jubilæums cd "the TUNE MACHINE" er netop landet, mere om det meget snart..


Fantastisk nyt for den kommende sommer!!! 
Den Amerikansk/danske avis BIEN, skrev om vores turné med Dwight Lamb! www.biennews.com

DEN NYE Habadekuk cd "Kaffepunch" er ude nu!

Den kan bestilles via vores pladeselskab www.gofolk.dk eller gå direkte til FolkShop!- eller kom og mød os ved forårets release koncerter, se kalenderen..
Her et ekslusivt lille klip med vores opskrift på den helt rigtige, forfriskende, dejlige kaffepunch!

Med glæde og stolthed kan jeg meddele at jeg er blandt de 12 første, der er udnævnt som Danmarks Rigsspillemænd! Læs meget mere og se den fulde liste på: www.rigsspillemand.dk

Tirsdag den 25. marts var Jamie og jeg "on air" i radioprogrammet Nordic Roots & Branches i det nordlige Seattle. Det kan høres online i to uger via flg link: www.kser.org/radio-replayer (- vælg Tuesday March 25th og programmet Nordic Roots & Branches kl 7pm).


Forår på vej!
Lige straks er det tid til forårsturné langs med den Amerikanske vestkyst! Arbejdsvisumet er endelig i hus og der er koncert og dansejobs på begge sider af den Canadiske grænse. De fleste steder spiller jeg sammen med de to fantastiske violinister, Ruthie Dornfeld og Jamie Fox i den nye violintrio som vi kalder "3 Fiddlers, 3 Traditions"! På Salt Spring Island i Canada spiller Jamie og jeg en enkelt koncert med Nellie Quinn! Se fuld turnéplan (som løbende opdateres) i kalenderen!
Danish Roots skriver om turnéen, læs mere her! Bien News, (Danish Newspaper in the United States) skriver her!

Til april er der to nye plader på vej! Baltic Crossing fejrer 10 års jubilæum i år, det markeres med turneer i alle tre hjemlande (se kalender) og en ny cd! Ligeledes udgiver vi vores andet album med Habadekuk, det kommer til at hedde "Kaffepunch"!


Efterår/vinter 2013
Efter gode studiedage med HABADEKUK i november, hvor vi indspillede vores nye album. Og den vidunderlige nyhed om TRADITIONSPRISEN fra Danish Music Awards Folk (Dansk "Grammy") den 30. november 2013, kan vi ikke drømme om en bedre afslutning på dette eventyr af et HabadeÅr!

Det bliver rigtig spændende at se, hvad 2014 vil bringe? Starten på året ser allerede forrygende lovende ud, vi glæder os meget til at besøge Finland og Skotland i januar:
Folklandia, 9-12. januar, Celtic Connections, 17. januar
Danish Roots artikel om Habadekuk!

Min lærermester og gode ven Karl Skaarup er den 12. november gået bort. Hvilket savn men hvilken glæde at have kendt ham og spillet med ham så mange skønne aftenener! Den2Radio omtalte ham i den seneste Folk Danmark udsendelse, jeg var med i studiet og fortalte om Karl, lyt med her!

I den mere glade afdeling, har jeg netop været på gaden med Morten Alfred Høirup og Sonnich Lydom. Det kom der en lille glad video ud af, som kan ses her! Trioen Lydom, Høirup & Bugge kan høres live et par udvalgte steder i starten af det nye år, flere koncerter er under opsejling, hold øje med kalenderen!
Sikke en fantastisk sommer!
Travleste rejsedage nogensinde med Habadekuk, bl.a regnskovsfestival på Borneo, Malaysia, den fantastiske musik og dansefestival Rudolstadt i Tyskland og fire eventyruger på turné mellem lengendariske folkemusikfestivaler i det store smukke Canada!

Netop nyder jeg skønne feriedage på den Amerikanske vestkyst med violinspil, svømmeture i havet, dejlig mad og det bedste selskab med min kæreste, Jamie :-)

Næste punkt (på vej hjem) er den berømte harmonikafestival Carrefour mondial de l'accordéon i Quebec, Canada med duoen Jensen & Bugge og vores gode ven og guitarist Morten Alfred Høirup.

Tønder Festival, jeg vil savne dig (meget!) i år! Først på dagsordenen i Danmark er turné med Dwight Lamb, Jensen & Bugge inklusiv indspilninger til en ny live CD!

Glæder mig meget!
Bedste sensommerhilsner til jer alle :-)

- netop hjemkommet fra en sand eventyrsrejse på Borneo, Malaysia med Habadekuk!!! Billedet er fra  hovedscenen, "the Jungle Stage" hvor Habadekuk spillede afslutningskoncert på den store Rainforest World Music Festival :)

Næste stop er Tysklands største og helt legendariske folkemusik folkemusikfestival: Rudolstadt Festivalen og så til Canada en måned for at spille på nogle af de største folk festivaler der (se kalenderen)! Der er meget at se frem til, sikke en sommer, en drengedrøm i opfyldelse!!!- Glæder mig vildt meget til turné med Baltic Crossing rundt i Danmark!
Vi har en mange nye sange på repertoiret, klar til vores kommende 10 års jubilæum album, hør dem live allerede nu!

Man kan fange os i København, Roskilde, Odense, Århus, Assens, Lolland, Vejle og på smukke Fanø!
- Besøg kalenderen her på siden eller følg med på Facebook!


- Nu er den her endelig!!! Onsdag den 5. december var der premiere på den nye film "Spillemanden - en film om Karl Skaarup" på Kino i Thisted. Filmen kan købes og der kan læses mere via forlaget Knakken www.knakken.dk 

- her ses på premieredagen fra venstre Jakob Oschlag fra foreningen Thy Folkemusik, filminstruktøren Jørgen Vestergaard, Karl Skaarup og Kristian Bugge.
- søndag den 25. november modtog JENSEN & BUGGE årets traditionspris ved Danish Music Awards Folk på Copenhagen Jazzhouse!!! www.folkemusik.dk

- søndag den 18. nov kl 20.00 kan man i Sveriges Radio P2 høre Kristian Bugge solo fra sommerens svenske Korrö Festival. Udsendelsen er bagefter tilgængelg på nettet i 30 dage via: 
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2406

- Radio interview og live musik fra the Nordic Roots and Branches show i Seattle, US, hos host Karen Payley. Det kan høres online i 2 uger, klik her! og vælg Tuesday, October 30th og scroll ned til kl 8.30 PM. - Inkl. trad musik efter Dwight Lamb, fra Læsø og Fanø samt nye melodier af Morten Alfred Høirup og Kristian Bugge.

Seneste nyt er en udsendelse fra Den2Radio hvor jeg var gæst i studiet hos Erik Kramshøj i programmet "MUSIKZOOM 7"Inkl interview og smagsprøver fra mange af mine bands/projekter, bl.a Habadekuk, Baltic Crossing, Impuls Trio og Dwight Lamb.

Hør udsendelsen her!

- netop hjemme igen fra WOMEX i Grækenland hvor vi har knoklet for og repræsenteret HABADEKUK. Vi havde nogle rigtig skønne dage og glæder os til at være med igen til næste år i Cardiff, Whales

- netop hjemkommet fra the Mission Folk Music Festival i British Columbia, Canada. En fantastisk uge med HABADEKUK, - bandets længe ventede Canada debut! Se et lille klip her fra Shaw TV i Vancouver!!!

 - 2 siders artikel i det berømte brittiske world & roots music magazine, fROOTS april 2012 læs her!!!

- netop hjemkommet fra fantastiske dage på Shetland Folk Festival med BALTIC CROSSING, tak til alle fantiske musikere, arrangører og publikummer, det var en uforglemmelig uge! www.shetlandfolkfestival.com - lille anmeldelse fra The Scotsman (læs kolonne 6)


- ønsker jer alle glædelig påske med denne lille melodi fra min youtube-kanal, klar med det allerførste klip!

- Fantastisk spændende tider for HABADEKUK! Allerede nu er der offentliggjort at vi spiller på Beverly Folk Festival (Eng), The Big Session Festival (Eng) og The North Atlantic Fiddle Conference (Irland) i juni og den berømte Cambridge Folk Festival (Eng) i slutningen a juli! Samtidig forhandler vi netop nu med arrangører i England, Belgien, Frankrig, Canada, Schweiz, Sverige, Norge og Danmark, vi ses derude!!!

- Rigtig glædelig jul og godt og lykkebringende nytår ønsker jeg til alle gode venner, kolleger og samarbejdspartnere! Mit bidrag til julemusikken online er i år tre små videoklip: Baltic Crossing, Impuls Trio og Habadekuk. Jeg glæder mig til det nye år og alt hvad det vil bringe af udfordringer, jam, dans og musik!

- JENSEN & BUGGE BAND afslutter jubilæumsåret med Julekoncert i Vestenskov Kirke på Lolland 21. december kl 19.00, mere info her!

- Velkommen til BALTIC CROSSINGs november turné 2011!

- Jeg er via Folkemusiksammenslutningen (FMS) medarrangør på den store Folkemusikalske Julefest som løber af stablen i Roskilde den 17. december. Der bliver workshops, koncert, julemiddag, polkarave, dans og jam, varmt velkommen!
Arrangeret i samarbejde mellem FMS, Musikaftenskolen Lirum Larum og Roskilde Spillemandslaug. Alle detaljer her!

  - Jeg er vildt glad og stolt over at have modtaget prisen som "Årets Danske Folk Artist" i går, lørdag den 29. oktober ved Danish Music Award Folk 2011 i København! Og ikke nok med det, HABADEKUK fik prisen for "Årets Danske Folk Album", sikke en fatastisk aften!!! (www.folkemusik.dk)

- travle og spændende dage på den store verdensmusik messe WOMEX i København med HABADEKUK! For første gang har vi vores egen udstillingsstand, K15, alle som er derude er hjerteligt velkomne forbi på en kaffe(punch) og en hjemmebagt bolle!

- Nomineringerne til Danish Music Award Folk 2011 er nu offentliggjort og det er godt nok vilde sager! Jeg er meget stolt og beæret over at være med i hele 5 nomineringer! HABADEKUK, BALTIC CROSSING og IMPULS TRIO! Det bliver uhyggeligt spændende med meget kriller i maven frem til på lørdag den 29. oktober... Mere info på www.folkemusik.dk

- HABADEKUK høster flotte anmeldelser, bl.a. hos Tyske FolkWorld.de og Svenske LIRA!!!

- JENSEN & BUGGE siger tusind tak til alle der var med til at gøre turnéen med Dwight Lamb til en uforglemmelig oplevelse for os! Vi er blevet rigtig godt modtaget overalt og har fået rigtig god opmærksomhed fra alle kanter. Bl.a. har DR dækket turen i både P1, P2 og P4, hør et af indslagene her!

- Endelig skal Dwight, Mette og Kristian samles i Danmark igen og det skal fejres! Bl.a. med udgivelse af cd'en "Dwight Lamb, Jensen & Bugge live in Denmark 2010" Musikken blev indspillet under Dwights første besøg i Danmark sidste år i maj.
Vi holder en fest i P4s Jamtelt, 26. august kl 17.00, lige ved festivalens indgang. Vi spiller en lille koncert og byder på noget andet godt, samt mulighed for at erhverve sig et signeret eks af pladen. VARMT VELKOMMEN!
www.gofolk.dk www.jensen-bugge.dk
Tønder Festival

- Dwight Lamb, Jensen & Bugge kan nu opleves på den Amerikanske TV station, South Dakota Public Broadcasting!
En times langt program med både musikken og historien, fortalt og spillet live af de tre musikere. De tre vil snart samles til turné i Danmark, hvor turen bl.a. går til Tønder Festival, Højby Stævnet, Hørdum i Thy mm.. Find udsendelsen online her!

- Så er pladen, "Dwight Lamb, Jensen & Bugge live in Denmark 2010" også udkommet i Danmark på selskabet Go Danish Folk Music! Mere info her!

- Duoen Jensen & Bugge er netop hjemkommet fra en succesfuld turné i USA. Det blev til ikke mindre end 14 koncerter med harmonikaspilleren Dwight Lamb fra Onawa, Iowa. Derudover spillede duoen fire aftener koncert alene, hvor de tog udgangspunkt i repertoiret fra duoens nye jubilæumsplade, ”Hav og Land – 10 år med dansk traditionel musik”. Læs mere her!

- den nye cd "Dwight Lamb, Jensen & Bugge live in Denmark 2010" er nu udkommet i USA på Missouri Valley Music (missourivalleymusic@sio.midco.net)!!! Og er i trykken i DK for at udkomme på www.gofolk.dk :-) Et billede af den glade trio med skiven her :-)

- så flyver duoen Jensen & Bugge mod USA, afgang torsdag den 26. maj kl 06.00 fra Billund Lufthavn!!!

- med to koncerter 19. maj i Birmingham Town Hall og 22. maj i The Sage Gateshead (Newcastle), England, afslutter Baltic Crossing deres store ECHO Rising Stars turné. Samtidig er koncerten fra Stockholms koncerthus den 1. april netop blevet sendt på Sveriges Radio P2, hvilket kan høres på nettet frem til ca 15. juni!!!

- i dag, den 12. maj, kan vi med glæde meddele at duoen Jensen & Bugges amerikanske arbejdstilladelse (green card) er belevet godkendt!!!

- to nye cd'er udkommer samme dag, fredag den 20.maj på Odense Folk Festival! - kl 15.00 Impuls Trio, kl 23.15 Habadekuk, kom og tag del i festlighederne!!! Habadekuk pressemeddelelse kan læses her!

- Baltic Crossing rising stars turné videre til Hamborg og Wien, læs mere her!

- Den nye jubilæums cd, Jensen & Bugge - Hav og Land er ude nu, udgivet af og til salg hos GO Danish Folk Music!!

- Lørdag den 16. april fejrede Jensen & Bugge stor Jubilæumsfest i Hørdum i Thy med spilleworkshop 10-16 og festkoncert og bal fra kl 19.30 med gæstemusikerne: Vegar Vårdal på violin Norge, Anders Larsson på sang Sverige, Morten Alfred Høirup på guitar og sang, Bjarke Kolerus på klarinet, Sonnich Lydom på mundharmonika, Rasmus Henriksen på basun, Thomas Hedegaard på kontrabas! Tusind tak til Jakob Oschlag og Hørdum Kulturlandsby for at sætte hele arrangementet op!!! Læs mere her!!!

- Jensen & Bugge Band debutkoncert og CD release 7.april på folkBALTICA festivalen, anmeldt i Flensburg Avis, Læs her!!!

- Jensen & Bugge jubilæums CD med gæsterne Morten Alfred Høirup (guitar, sang), Bjarke Kolerus (klarinet) og Thomas Hedegaard (kontrabas) udgives torsdag den 7. april!!! Læs pressemeddelelse!

- er netop hjemkommet fra den hidtil længste Baltic Crossing turné, koncerter i 5 lande på under en måned, inkl. bl.a. Stockholms Koncerthus, Amsterdam Concertgebouw, The BOZAR i Bruxelles mm.. (mere info under tidligere koncerter) Næste punkt er udgivelse af Jensen & Bugges jubilæums cd, Habadekuks debut cd!!!

- nye livevideo klip med Habadekuk! Hopsadaddy og Hans Jensen!

- er netop hjemkommet fra en vild og fantastisk weekend på Celtic Connections i Glasgow, Skotland. Dejligt igen at spille med "Reel around the north sea"!

- er netop hjemkommet fra fantastisk og vild tur med Habadekuk på festivalen Folklandia, næste stop er 5 dage i studiet med Jensen & Bugge!

- interview'et til Musikeren 2011!!!

- er netop hjemkommet fra en dejlig tur til Tyskland med Impuls Trio, vi spillede til "BalFolk" i Berlin, Marburg og Leipzig..

- søndag den 31/10 kl 20.00-21.30 spillede Habadekuk i Sveriges Radio P2 Live, i programmet "Världens Liv"! En koncert optaget under sommerens Korrö Festival i Småland, Sverige. Programmet kan høres her efter sendingen og resten af november: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2406

- er meget glad for at være blevet bedt om at spille et soloindslag under den store Danish Music Award fest den 14. november i Bremen, København som en del af folkemusikkens indslag! IFPI Danmark

- interview i Rootszone!

- Habadekuk spillede OFF Womex showcase koncert den 28. okt som en del af den store event Globenhagen!

- Baltic Crossings Rising Stars turné starter den 15. december i Athens koncerthus!
(se hele turnéen på Myspace Kalenderen)

- Jensen & Bugge hjemvendt fra vellykkede turnéer in Quebec, Canada og på Færøerne! Arbejder nu videre med Jubilæumsturné for 2011 og det dertil samlede jubilæumsband.. (hør de første band indspilninger på Myspace)